Jedním slovem: Úžasné. Tak lze charakterizovat koncert, který přinesl mnoho pohádek desítky písní. Pod nově nasvíceným pódiem jak hlavními, tak barevnými světly se poprvé prezentovali žáci volarské umělecké školy.

Program zahájila příčná flétna a hrála se Ukolébavka pro Martínka od Klementa Slavického, která neuspala, ale naopak naladila všechny na krásný pohodový večer plný hudby. No a po mladé dámě s flétnou přišel pěvecký sbor Poupátka, který pod vedením sbormistryně Dany Koldinské hřál na duši od samého začátku. Vážně i nevážně, smutně i a hlavně vesele od známých či neznámých autorů bylo v podání sboru nádherným vystoupením.

Starší pěvecký sbor Poupata opět pod taktovkou Dany Koldinské připravil na tento večer výběr od filmových melodií a písní z pohádek. Po sborech nastupovaly zpěvačky sólově, v duetech či kvartetu. Báječný večer plynul krásně a pohodově, Adiemus Karl Jenkinse tuto část ukončil a přišlo finále. To odstartovala komorní hra klarinetů a závěr patřil oběma sborům společně. A bylo to stylové, začalo se oblíbenou písní Tomáše Qurrigua Masryka našeho prvního prezidenta Ach, synku, synku. Tím jsme si připomenuli, že letos naše republika slaví sto let od svého vzniku. Následovaly Izraelská melodie, Michal David, ABBA a Holki, od kterých se zpívala píseň na rozloučenou Má to tak být.

Publikum se rozloučilo se žáky, kteří v letošním školním roce končí studium hudby, a poděkovalo pedagogickému sboru ZUŠ Volary. Krásný pěvecký večer skončil a byl nádhernou pozvánkou na 14. červen, kdy se uskuteční závěrečný koncert ZUŠ Volary.
Ladislav Beran