„Kopeček zmrzliny je u nás nyní za sedm korun. Tedy o korunu více než tomu bylo v loňském roce. Ceny jsme museli zvýšit kvůli vyšším nákladům na spotřebu elektrické energie a vody,“ uvedl majitel Kavárny a cukrárny u Kamila Kamil Efendiler.
Dále Deníku sdělil, že se ale prodej nijak razantně nezměnil. Zmrzlina se více prodává o letní prázdninách, kdy do města zavítá nemalý počet turistů a je prakticky stále pěkně počasí. A právě to je rozhodujícím faktorem pro prodej zmrzliny.
„Celkem denně nabízíme devatenáct druhů, které pravidelně střídáme. Dohromady vyrábím asi devadesát druhů. Jedná se samozřejmě o moji vlastní recepturu, kterou určitě neprozradím,“ doplnil Kamil Efendiler.

Deník/Lukáš Vlk

Více v tištěném vydání ve středu 25. června 2008.