Ve svém zaměstnání však dosahoval takových kvalit, že ho vynesly až na místa nejvyšší.

Šestapadesátiletý Pavel Hanták se zapsal jako tiskový mluvčí do povědomí čtenářů i žurnalistů, oblíbený byl kvůli svému osobitému stylu psaní tiskových zpráv a otevřené komunikaci.

Milé vzpomínky na něj má táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek. Na Modré hvězdě totiž díky němu převzal místo tiskového mluvčího. „V době, kdy jsem pracoval jako lektor a instruktor služební přípravy, jsme sloužili na stejné chodbě. Když vzal místo v Praze na policejním prezidiu, v podstatě si mě vybral jako svého nástupce,“ vysvětlil.

NEJLEPŠÍ VZPOMÍNKY

Na táborské Soběslavské ulici dle jeho slov pracoval dlouho a dobře. „Mám na něj jen ty nejlepší vzpomínky. Byl to muzikant, velice slušný člověk, výborný řečník, špička ve své profesi,“ uvedl Miroslav Doubek.

V kanceláři mu zanechal spoustu podkladů a podporoval ho i na dálku. „Předal mi své zkušenosti osobně, ale spoustu let jsem čerpal i z jeho materiálů, které mi zanechal. Mohl jsem se tak učit od jeho z nejlepší lidí v oboru, také mi pokaždé, když jsem potřeboval radu, zvedl telefon,“ přiblížil Doubek.

SKVĚLÝ KAMARÁD

Zkušenosti svým kolegům také ochotně předával formou přednášek. „Přednášel na seminářích, na kterých se k jihočeským policistům vždy ochotně hlásil,“ zmínil, že fungovaly dobré vztahy. Považoval ho nejen za skvělého společníka, ale i přítele. „Byl to opravdu kamarád. Rád zpíval a hrál. Zažili jsme spolu spoustu i neformálních večerů,“ vysvětlil Miroslav Doubek.