Zhruba kolem půl druhé odpoledne se z dosud nezjištěných příčin převrátil traktor na traktoristu. Jak informovala policejní mluvčí Hana Millerová, stalo se to při nakládání hnojiva do secího stroje pomocí hydraulické ruky připevněné na traktoru Zetor 12045.

"Hydralické zařízení ovládal sám poškozený (63 let) a k převrácení traktoru došlo v době, kdy hydraulickou ruku se zavěšeným vakem s hnojivem o hmotnosti jedné tuny otočil nad vedle postavený secí stroj. Traktor přimáčkl poškozeného k vedle stojícímu zmíněnému secímu stroji. Muž utrpěl těžké, život ohrožující zranění, se kterým byl letecky transportován na oddělení ARO nemocnice Č. Budějovice," popsala Hana Millerová. Na místo se ihned dostavili policisté z obvodního oddělení Jindřichův Hradec s kompletní výjezdovou skupinou služby kriminální policie a vyšetřování. Téhož dne zahájili podle Hany Millerové kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté se rovněž budou zabývat otázkou, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Ilustrační foto.
Kláda vypadla z nakladače a zasáhla dřevorubce

Muž, kterého přimáčkl traktor, utrpěl mohočetná poranění. Potvrdila to mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. "Na místě byl zraněný muž ve spolupráci s leteckou záchrannou službou resuscitován a podařilo se u něho obnovit životní funkce. V kritickém stavu byl následně letecky trasnportován na ARO Nemocnice v Českých Budějovicích," doplnila mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

Ilustrační foto.
Za tragédii v lese u Horní Pěny může vyvrácený strom