Podle nařízení hygienika jsou nyní v karanténě tři lékaři, osm zdravotních sester a jedna sanitářka tohoto oddělení. Péči o pacienty s interními chorobami nyní převzala multioborová JIP chirurgického oddělení.

Ilustrační foto
Počet nakažených na jihu Čech dosáhl stovky, mezi nemocnými jsou tři děti

„Akutní péče v Nemocnici Jindřichův Hradec je poskytována i nadále v plné šíři,“ uvedl předseda představenstva nemocnice Miroslav Janovský.

Pacienti, kteří s nemocnou sestrou přišli do kontaktu, jsou v izolaci a ve středu se podrobili testování v místním odběrovém centru.

Vstup do jindřichohradecké nemocnice je možný pouze přes stan, který je umístěný před vstupem na urgentní příjem v budově E přímo u vjezdu z kruhového objezdu.
Nemocnice v Jindřichově Hradci uzavřela všechny vchody

„Výsledky zpracuje laboratoř Mikrobiologického ústavu, která nově vznikla minulý týden v Třeboni. Jak testy dopadly, to se dozvíme nejpozději ve čtvrtek. Doufáme, že všichni testovaní budou v pořádku,“ doplnil člen představenstva Vít Lorenc.

Na případy nákazy personálu je nemocnice připravena. „Všechna oddělení dostala pokyn vytvořit dva týmy, které budou pracovat ve směnách a budou se potkávat jen minimálně,“ zmínil Vít Lorenc.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník