Během března se firma Strabag pustí do demolice tří objektů ve Vimperku. Lukáš Sýs, místostarosta Vimperka, potvrdil, že jako první začne těžká technika bourat domy čp. 45 a 52 v ulici Pasovská. „Poté firma plynule přejde k demolici domu ve Výškovicích,“ upřesnil.

Všechny tři domy hyzdí místa u příjezdových silnic a jsou mezi prvními, které návštěvníci Vimperka vidí. Radnice o jejich demolici uvažovala dlouho. „Ve všech případech budou domy odstraněny do srpna,“ doplnil vimperský místostarosta. Za demolici ve Výškovicích Vimperští zaplatí bezmála půl milionu korun a za demolici v Pasovské pak 1,929 milionu korun. Na odstranění v Pasovské ale získali dotaci ve výši více než jeden milion korun.

Objekt starého bytového domu č.p. 17 pod Výškovicemi je umístěn přímo u silnice. „Je zchátralý a vybydlený. Odstraněním tohoto objektu vylepšíme vzhled této lokality při příjezdu do Vimperka od Strakonic,“ zhodnotil místostarosta Vimperka Lukáš Sýs. Původně cena demolice přesahovala miliónové částky. „Proto bylo výhodné pro město se s firmou dohodnout na využití techniky, kterou využijí při demolici v Pasovské ulici,“ řekl s tím, že městu se tak podaří "zabít dvě mouchy jednou ranou".