Podle jednacího řádu zastupitelstva města Vimperk totiž mohou jednat maximálně do 23. hodiny. Nejprve si tedy zastupitelé schválili prodloužit jednání do půlnoci a dvě minuty před uplynutím lhůty ji pak protáhli o další půlhodinu. „Už je to jako za Kvasničky,“ okomentoval dlouhé jednání ostřílený zastupitel Karel Střeleček v narážce na dlouhé jednání, které bývalo za starosty Miroslava Kvasničky časté.

Už samotný úvod jednání byl zdlouhavý. Opozice prosadila ze zdravotních důvodů předkladatele dvou bodů změnu programu, která se týkala jí řízeného kontrolního výboru zastupitelstva. K rozsáhlému bloku majetkoprávních záležitostí se tak zastupitelé dostali až krátce před půl šestou večer. Bez mála hodinu a půl diskutovali k zateplení ZŠ Smetanova.

Nebylo divu, že z bufetu vedle jednacího sálu postupně zmizely nejen dvě plata chlebíčků, ale i slané tyčky a nakonec i narychlo usmažené a dovezené řízky. V tomto roce to ale není poprvé, kdy zastupitelé rokovali přes čas, jednání si protáhli také letos 
v červnu, kdy končili krátce před půl dvanáctou.