Obě organizace spojuje řada společného. Od realizace podobných aktivit, přes přípravu stavby nového komunitního centra, až po Taxík Maxík, který v Liberci funguje pod Kontaktem a v Prachaticích jej provozuje pečovatelská služba (obě města byla první, která Taxíka Maxíka od Konta Bariéry a sítě lékáren Dr. Maxe převzala). Obě organizace letos vstoupily do druhé desítky svého fungování a mají řadu nápadů nejen na aktivity pro seniory.

Komunitní středisko KONTAKT Liberec zajišťuje a provozuje klubovou činnost určenou seniorům a zdravotně znevýhodněným občanům města Liberce, poskytuje zázemí dalším neziskovým organizacím ve městě, které zde realizují celou řadu aktivit. Svými aktivitami se snaží předcházet sociálnímu vyloučení a poskytuje informační a vzdělávací činnost a volnočasové aktivity, realizuje také dobrovolnickou činnost.

A právě na podobné aktivity, které realizuje i KreBul, o.p.s. u nás v Prachaticích, se její zástupci přišli podívat a přijali tak pozvání od ředitele KONTAKTu Bc. Michaela Dufka. Velmi příjemné setkání bylo zakončenou společnou prohlídkou prostor, které by měly být přebudovány a vzniknout by zde mělo multifunkční komunitní centrum. Držme si vzájemně palce a těšíme se příště na viděnou v Prachaticích.

Jiří Gabriel Kučera, Zdeněk Krejsa