„Bude se na něm moci hrát převážná většina míčových her. Kromě toho kolem něj povede běžecká dráha dlouhá zhruba dvě stě metrů, staví se také doskočiště na skok do výšky i do dálky, vše s umělým povrchem,“ popisoval plánované vybavení sportoviště místostarosta města Robert Pročka.

Místním takové hřiště dosud chybělo, k jeho vybudování pomohla dotace z Evropské unie. „Získali jsme dotaci, která pokryje náklady z více než devadesáti procent. Práce na výstavbě pokračují podle harmonogramu,“ uvedla starostka města Volary Martina Pospíšilová.

Podle jejích slov se stavba chýlí ke konci, do začátku školního roku ale hřiště otevřeno nebude. „V současné době vrcholí povrchové úpravy, lhůty pro předávání jsou jasně dané, děti by na ně mohly vyběhnout už v září,“ zakončila Martina Pospíšilová.

Místní obyvatelé takové kroky ve městě vítají. „Je to rozhodně dobře, že se taková zařízení pro děti ve městě budují. Ať už se jedná o nové dětské hřiště u plaveckého bazénu, nebo o sportoviště pro základní školu. Je dobře, když děti tráví volný čas na hřišti a mají k tomu příležitost. V tom se jim musí vycházet vstříc,“ myslí si obyvatelka města Martina Boháčová.

Radek Štěpánek