Zbývá tak dokončení drobných nedodělků v podobě terénních uprav v okolí objektu.

Od včera je jasné, že Kaufland přivítá první zákazníky ve čtvrtek 3. července v sedm hodin ráno. Další otevírací doba Kauflandu v Prachaticích je stanovena od pondělí do neděle v době od 7 do 22 hodin.

Tiskový mluvčí společnosti Kaufland Michael Šperl řekl, že stěžejním bodem nabídky obchodů jsou oddělení s čerstvým zbožím. „Jde o ovoce a zeleninu, mléčné produkty nebo uzeniny, sýry a jiné nabídky v obslužném pultu, nebo pečivo rozpékané každou hodinu v pekárně,“ upřesnil.

Samoobslužné oddělení masa nabídne čerstvé maso pod značkou K-Purland, které je k dostání exkluzivně jen v prodejnách Kaufland. „Jde o maso a masové speciality připravené ve vlastním masozávodu v Modleticích u Prahy, kde se zpracovávají jen nejlepší suroviny od vybraných dodavatelů,“ doplnil mluvčí společnosti.

Prachatický Kaufland stihla firma postavit za osm měsíců. Zároveň se stavbou prodejny opravila hřiště v Rumpálově ulici, které využívá Základní škola Vodňanská. Součástí stavby bylo také dopravní řešení ulice Krumlovská, kde během měsíce vznikla kruhová křižovatka, která je zároveň vjezdem do protějšího supermarketu Lidl.

Jak šel čas:

- Původně byl objekt v Krumlovské ulici v Prachaticích v roce 1910 zkolaudován jako městská elektrárna.
- 1946 byl objekt znárodněn a elektrárna byla začleněna do Jihočeských elektráren, n. p. České Budějovice.
- V roce 1947 rada Městského národního výboru Prachatice rozhodla o prodeji budovy Šumavskému mlékařskému družstvu ve Volarech.
– v roce 1957 se mlékárna stala závodem Jihočeských mlékáren České Budějovice .
– Mlékárna ukončila provoz v květnu 2012. Majitelem areálu se stala společnost Rent Group.
- Demoliční výměr společnost Rent Group získala v únoru 2013. Zplanýrovaný areál pak dělníci opustili v dubnu 2013.
- Stavební povolení na nový obchodní dům město vydalo 30. září 2013.
- Se stavbou supermarketu Kaufland se začalo v listopadu 2013. – Na začátku června 2014 se dokončila stavba malé kruhové křižovatky ulic Krumlovská a Nová.
- Dokončení stavby je plánováno na červen 2014.
- U prodejny bude 170 parkovacích míst a také místo pro sběr tříděného odpadu.
- Jako bonus město dostalo darem opravu hřiště v Rumpálově ulici. To dostala do užívání Základní škola ve Vodňanské ulici v listopadu 2013.