Už jen dnes mohou zájemci o práci v hotelu Bobík doručit svou nabídku na některé z pracovních míst na adresu společnosti Městský hotel Bobík. Přibližně do poloviny června by měli jednatelé spolu s provozním vybrat zaměstnance hotelu.


Termínu otevření hotelu prvního srpna starostka Volar Martina Pospíšilová stále věří. „Dá se říci, že už máme téměř hotovo, pokud se týká ubytovací části. Chybí už jen dovybavit pokoje zařízením a osvětlením. Do Formanky čekáme na dodávku nábytku a podle něho se bude dělat obložení baru. V restauraci finišují přípravné práce na instalaci minipivovaru. Nejvíce práce je zatím v suterénu hotelu, kde se připravují konopné lázně," shrnula Martina Pospíšilová.


Přestože zvenčí se sice zdá, že se toho moc neděje, zvědavi jsou místní nejen, jestli se vše do prvního srpna stihne, ale i na to, jak bude vypadat hotel zevnitř. „Místní se logicky o otevření hotelu zajímají. Je určitě potěšující, když i od pracovníků dodavatelských firem člověk slyší, jak už se těší, až si budou moct dát v hotelu pivo, že prostředí hotelu je už teď příjemné. Snažíme se doladit atmosféru a tvář hotelu i barevností stěn tak, aby byl zajímavý. Takže žádná šeď," naznačila.


Snaha po zviditelnění města ale není zadarmo. Do koupě hotelu investovalo město Volary v lednu loňského roku 7,7 milionu korun. Následně vložilo do nejnutnějších oprav další milion korun. Do konce loňského roku město proinvestovalo v hotelu ještě 2,6 milionu korun. Dalších pět milionů bylo v rozpočtu pro letošní rok, ke kterým Volarští přidali ještě další tři miliony korun. Do současnosti tak včetně pořízení stál hotel Bobík město celkem 19,3 milionu korun. „Je fakt, že se nám podařilo při výběrových řízeních určité prostředky ušetřit, na druhou stranu, má-li hotel nabízet kvalitní služby, nedá se šetřit za každou cenu. Mám na mysli konopné lázně, kde není možné koupit laciné vany, abychom je za rok měnili. Proto tam musíme pořídit špičkové značkové vybavení určené právě pro lázeňský provoz," zdůraznila Martina Pospíšilová.


Poměrně novou informací je, že by v suterénu kromě konopných lázní měla být také prádelna pro potřeby hotelu a restaurace. „V tuto chvíli není definitivně rozhodnuto, zda bude obsluha prádelny zaměstnancem hotelu, nebo jestli vedení společnosti a hotelu rozhodne, že služby spojené s úklidem a praním přenechá na základě smlouvy externí firmě. Nechali jsme si propočítat ceny ve srovnání s místní prádelnou a musím říct, že to vychází dost nákladné. Proto jsme vybavili hotelovou prádelnu. To ale neznamená, že minimálně zčásti nebudeme služby místní prádelny využívat," zvažuje starostka.


I když má možnost sledovat, jak postupují práce na městském hotelu, od doby, kdy padlo rozhodnutí objekt koupit do majetku města, se jí prý nejednou vkradla kacířská myšlenka, zda to rozhodnutí bylo správné. „Jestli už jsme někdy ve vedení města litovali, že jsme hotel koupili? Musím přiznat, že tyhle myšlenky už se několikrát objevily, vždy když se vyskytly nějaké problémy. Ono se to nezdá, ale nemovitost jsme koupili v dost zoufalém stavu a museli jsme hodně investovat, abychom vůbec mohli potenciální hosty pozvat. Momentálně je hodně práce, hodně shánění, výběrová řízení, poptávky, něco uděláte a zjistíte, že jste na něco zapomněli, takže se to musí předělat. Ale to k tomu asi patří. Věřím, že hotel bude zajímavým místem jak pro návštěvníky, tak pro místní, kteří se budou mít zase čím pochlubit. A až se hotel otevře a bude o jeho služby zájem, to bude teprve to pravé poděkování za veškeré úsilí," věří starostka.

Koho hledají?
– provozní
– účetní
restaurační část
– číšník / servírka (znalost NJ, AJ)
– kuchař / kuchařka
– pomocná síla do kuchyně
hotelová část
– recepční (znalost NJ, AJ)
lázeňská část
– masér  / masérka
Písemnou přihlášku zašlete nejpozději do 30. 5. 2013 na adresu: Městský hotel Bobík s.r.o., Náměstí 325, 384 51 Volary