Vedoucí provozu Lyžařského areálu na Zadově Petr Vondraš ve středu rádo uvedl, že na zadovské Kobyle připadlo. „Momentálně máme pětadvacet centimetrů přírodního sněhu. Chladné noci sice dovolily spustit zasněžování, ale zásoby sněhu zatím nejsou dostatečné, abychom mohli o víkendu spustit vleky,“ řekl Petr Vondraš.

I tak ale lyžaři přijet mohou, hlavně ti s běžkami. Rolbaři totiž upravili prvních pět kilometrů běžeckých stop v okolí Churáňova. „Předpověď počasí je ale optimistická a my doufáme, že sníh ještě připadne v nejbližších dnech zahájíme i lyžování na sjezdovkách,“ dodal.

O dost lepší podmínky mají na šumavské Kvildě. Lyžařskou sezonu se vším všudy by tam měli zahájit v sobotu 10. prosince. „Pracujeme na tom, abychom spustili vleky, definitivní rozhodnutí padne ve čtvrtek 8. prosince,“ řekl správce lyžařského areálu na Kvildě Richard Jirouš. Jen v noci na středu připadlo na Kvildě zhruba pět centimetrů čerstvého sněhu. Teplota se i přes den pohybuje kolem mínus dvou a v noci mínus šesti stupňů a předpověď počasí slibuje další sníh.