Od začátku letošního roku navštěvují území mezi Jindřichovým Hradcem, Českým Rudolcem, Slavonicemi a Novou Bystřicí a pořizují letecké i pozemní záběry této výjimečné části českého pohraničí.

Změna přednosti v jízdě na kruhovém objezdu na Okružní v Českých Budějovicích.
Severní spojka promění Okružní ulici i Kněžské Dvory

„K filmu vzniká původní hudba a celý snímek bude doprovázen hlasem jednoho ze známých českých herců-dabérů, jenž umocní sílu kraje a pomůže vykreslit duši České Kanady,“ doplňuje Petr Pokovba, hudební skladatel a autor knihy Česká Kanada vypravuje – z Landštejna až na kraj světa za 365 dní.

Podpořit vznik filmu mohou zájemci v kampani nazvané Krajinou České Kanady na www.hithit.cz, která trvá až do 31. října. Je v ní možné zvolit druh a výši podpory výměnou za některou z téměř dvaceti odměn, které tým připravil.

Starosty seznámili se situací a výhledem v odpadovém hospodářství zástupci Ministerstva životního prostředí, Jihočeského kraje, Teplárny České Budějovice.
Co s odpadem - to je velký ořech

„Jsme za polovinou natáčení, které potrvá do konce roku, a věříme, že také díky všem, kterým je blízká, se film podaří vyrobit v nejlepší kvalitě. Má být poctou,“ dodává Petr Pokovba.