Podnapilý muž se ve čtvrtek kolem půl páté odpoledne do majitele obchodu pustil poté, co byl požádán, aby odnesl nedopitou lahev vína, kterou odložil na parapet obchodu, do odpadkového koše.

Celý incident se odehrál pod jedním z bodů kamerového systému. Jeho záznam má v rukou Policie ČR. Ta podle dostupných informací zkoumá nejen samotné napadení, ale i vše co mu předcházelo a následovalo po něm, tedy i zásah strážníků Městské policie Vimperk.

Podle vrchního strážníka odpovídal zásah hlídky platným předpisům. „Muže sice nezadrželi, ale po ztotožnění a do příjezdu hlídky Policie ČR monitorovali jeho pohyb,“ uvedl vrchní strážník MP Vimperk Peter Macorlík.

Vimperští policisté vyšetřují případ momentálně jako možný přečin výtržnictví. Podle policejní mluvčí Martiny Joklové bude záležet i na lékařské zprávě a zranění napadeného, zda nebude přečin rozšířen o ublížení na zdraví.

Jak uvedl sám napadený podnikatel Bohumil Kantor, útok se seběhl velmi rychle. Když muž nereagoval na jeho žádost, aby nedopitou lahev odnesl do koše, udělal to sám. „Když jsem se otočil, dostal jsem rány do obličeje a nějaké kopance do nohy,“ uvedl Bohumil Kantor. Podle záznamu z kamery trval incident sedm sekund.