A návštěvníci se mají opravdu na co těšit.

Nemusí to být přitom jen dechovka, páteční večer totiž bude patřit rockové hudbě. Festival načne svou porcí muziky v půl deváté večer prachatická Pracovní sobota, kterou v půl jedenácté na pódiu vystřídá jedna z legend tuzemské rockové scény, Citron. Ta celý večer také uzavře.

Další program, tentokrát už čistě dechovkový, je připraven na sobotu. Přesně v poledne ho odstartuje prachatický folklórní soubor Libín S se svým hodinovým programem. Na něj naváže oblíbená Doubravanka, která při svém vystoupení představí poprvé veřejnosti svůj nově vydaný zpěvník. Štafetu po Doubravance převezme dětský národopisný soubor Kyjovánek, který bude publikum bavit od půl třetí odpoledne.

Další spektrum dechovky představí soubor Horané a Vyslúžilci z Kyjova, jejichž vystoupení bude trvat až do osmnácté hodiny. Další porci zábavy potom obstará Malá muzika Nauše Pepíka a od dvaceti hodin Jožka Šmukař s cimbálovou muzikou. Večer vyvrcholí vystoupením Rodáků, které začne v jedenadvacet hodin a potrvá až do půlnoci. Na dvě části ho ale rozdělí slavnostní ohňostroj. Vstupné na každý den je sto padesát korun, občerstvení i úkryt před deštěm jsou zajištěny.