Prodáno. Kulturní dům v Netolicích přestane po úterním rozhodnutí zastupitelů patřit městu. Osm z deseti rukou se zvedlo pro prodej Petru Hošťálkovi, který chce v budově zprovoznit Muzeum techniky. Zastupitelé zároveň rozhodli, že nebudou brát zřetel na další dvě nabídky na odkoupení, které přišly po termínu.

Za čtyři sta tisíc korun tak získá Petr Hošťálek budovu, která byla doslova horkou bramborou v rukách města. Město nyní začne připravovat smlouvu, která by měla mimo jiné nového majitele zavázat k tomu, že v případě nesplnění podmínek se vrátí kulturní dům zpátky Netolickým. A to za cenu, za kterou jej prodají.

„Měli bychom si jasně určit, do jaké doby musí být muzeum zprovozněno a v jakém rozsahu,“ upozornil radní Miroslav Dvořák.

Prodej prošel osmi hlasy
z deseti přítomných zastupitelů. Proti návrhu prodeje se pak postavila Lucie Reidingerová. „Za tu dobu, co sem pan Hošťálek jezdí, mne nepřesvědčil o tom, že prodat mu kulturní dům je to nejlepší řešení, které jsme mohli zvolit. Osobně jsem byla pro demolici, zbyl by nám pozemek v centru města,“ řekla ke svému rozhodnutí.

Petr Hošťálek plánuje, že do roka by v Netolicích měl vystavit zhruba třicet motocyklů. „První, co teď udělám, je, že pojedu domů a dám si pivo,“ řekl po měsících čekání na verdikt zastupitelů.