Ačkoliv bude město i v dalších čtyřech letech řídit žena, rozhodně nebude mít na růžích ustláno.

Nové vedení města:Koalice vytvořená ve Volarech po komunálních volbách prosadila do čela radnice jednobarevný tandem sdružení nezávislých kandidátů PRO Volary. Starostkou je tak již potřetí za sebou Martina Pospíšilová a všech patnáct hlasů získal od zastupitelů Ladislav Touš jako nový místostarosta. Zbylými třemi radními jsou Pavel Trnka (KSČM), Vít Pavlík (PRO Volary), a Václav Bajčík (ANO 2011).


Ukázalo to již ustavující zastupitelstvo, které se konalo v pondělí, a volbu nového vedení města si nenechala ujít zhruba stovka volarských voličů. Zejména zastupitelé z hnutí, za něž v uplynulých dvou volebních obdobích starostka Martina Pospíšilová kandidovala, se s její aspirací na post starostky nemohli smířit.


Zastupitel Martin Janda navrhl hlasovat o obsazení postů starosty a místostarosty tajnou volbou. „Považuji to za základní možnost," uvedl, nicméně jeho návrh neprošel.


„Podle našeho názoru má starosta město spojovat a Martina Pospíšilová jej rozděluje," uvedl staronový zastupitel Roman Kozák ve zdůvodnění, proč Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst navrhovalo jako kandidáta na starostu svého lídra Martina Jandu. Současně dodal, že hnutí nebude mít problém podpořit kohokoliv jiného ze sdružení PRO Volary na post místostarosty a členů rady města. Podotkl také, že považuje za velký úspěch zisk devíti mandátů v novém zastupitelstvu pro uskupení nezávislých kandidátů.


Nakonec ale tři hlasy zastupitelů HNHRM podpořené i hlasem Ivo Rolčíka (ČSSD) zvolení Martiny Pospíšilové novou starostkou Volar nezabránily.