Na úvod přivítal všechny v sále moderátor večera Miroslav Mareš. Poté předal mikrofon starostce města Martině Pospíšilové, která přivítala všechny přítomné a poděkovala za to, že přišli v tak hojném počtu. "Letos náš ples dostává pomyslně občanský průkaz a to je v životě vždy pěkná událost. Vítej mezi dospělými a jsem ráda, že, rok od roku se ples města stáva lepší s puncem kvality," uvedla starostka.

Poté přivítala vzácné hosty plesu, senátora parlamentu České republiky a starostu města Hluboká nad Vltavou ing. Tomáše Jirsu a starostu města Prachatice ing. Martina Malého. "Mezi námi ale nemůže chybět ta, která plesu města dává tu krásnou duši a každoročně jej oživý zajímavým překvapením a tou osobou je Jana Tkáčová vedoucí odboru kultury města," dodala Martina Pospíšilová a přivítala ji mezi hosty. Oba pánové potom poděkovali za pozvání a oba dodali, že do Volar jezdí rádi a oběma dámam předali krásnou kytičku.

A potom již přišlo velké překvapení na pódium se časoprotrově zatočilo tak, že všichni se vrátili do sedmdesátých let minulého století a přilétla ABBA CZ. Všichni tanečníci se tak jediným mávnutím přesunuli do doby, kdy byli stejně staří jako městský ples, tedy do krásné patnáctky, či něco víc. Hity jako Waterloo, Ring, Ring, Super Truper, SOS, Dace Queen a mnoho dalších zaznělo bez jediné přestávky během prvních sto dvaceti minut plesu. Byl to famozní rozjezd plesu, kdy celý sál nejen tančil, ale i tleskal neboť tato ABBA přivezla z Prahy do Volar neskutečnou pozitivní energii a perfektní hudbu. Na této skupině bylo vidět, jak si dává záležet na jednotlivých prvcích originální skupiny ABBA ze Švédska. Dokonalá show byla podtržena nejen originálními kostýmy, ale také tanečními choreografiemi. ABBA CZ vtáhla všechny na taneční parket, tak že se na něm zůstalo až do ranních hodin.

A potom již převzal taktovku Přímý přenos, skupina, která je pro Volarské známá zejména ze slavnmostí dřeva a dalších společenských akcí. Skupinu na trubku doplnil domácí hudebník Vojtěch Andraschko, v současné době student Jihočeské konzervatoře a zapadl výborně. Přímý přenos od samého začátku navázal na pozitivní naladění a hrál a zpíval melodie současné i staršího data, tedy od novinek po evergreeny, protože skupina upřednostňuje hlavní domácí hudební scénu zazpívali si většinu písní všichni.

Ladislav Beran