Oprava nejstaršího horkovodu ve městě skončila. Deníku to potvrdil Petr Kolín, jednatel Tepelného hospodářství Prachatice, která opravy financuje. „Chybí nám opravit třicet metrů od posledního panelového domu na odstavnou plochu u restaurace,“ upřesnil s tím, že tuhle část firma dokončí až v červnu 2018.

Na odstavné ploše totiž dělníky překvapilo křížení horkovodu. „Je tam speciální oblouk, který výrobce sice dodá, ale později. Museli bychom přerušit dodávku v topné sezoně, což je nepřípustné,“ zdůvodnil jednatel, proč je oprava přesunuta na jaro.

Zdůraznil, že oprava nezasáhne do nově opravených chodníků. „Nově vydlážděné chodníky neporušíme. Potrubí pod nimi podvlečeme, i když je to technicky náročnější“ popsal. Teď zbývá opravit vodovod na rozhraní panelových domů a opravit chodníky. S tím začne firma HUKO během září. „Proto jsme tu část nezasypali zemí, bylo to zbytečné,“ vysvětlil Petr Kolín.Podle slov Jaromíra Markytána, vedoucího odboru investic MěÚ Prachatice, by mělo dojít k předání stavby firmě HUKO na konci tohoto nebo začátkem příštího týdne. "Ode dne předání stavby bude mít firma 89 dní na dokončení výstavby," upřesnil Jaromír Markytán.