21.54 hod. - Na Táborsku v kopci u obce Hlasivo na silnici z Chotovin na Mladou Vožici uvízl kamion s návěsem. Blokuje jeden jízdní pruh a je označen. Jeho vyproštění podle policejní informace proběhne ve středu kolem 8. hodiny.

20.35 hod. - Dlouhé kolony se v úterý večer začaly tvořit na hlavním tahu na Dolní Dvořiště, a to mezi kaplickým nádražím a Kaplicí.

Nehoda tří aut mezi kaplickým nádražím a Kaplicí.Zdroj: Zdroj facebook

Střet tří aut u Kaplice. Zdroj: facebook

Zde se srazila dvě osobní auta s nákladním. Nehoda je podle policie bez zranění a provoz je zde možný kyvadlově. Dopravní komplikace lze očekávat nejméně do 21 hodin. 

Mezi obcemi Mojné a Černice na Krumlovsku je od 20. hodiny kvůli sněhovým jazykům silnice zcela uzavřena. Sněhové jazyky se také tvoří na silnici číslo 3 u Netřebic. Momentálně je silnice sjízdná jen se zvýšenou opatrností.

Neprůjezdná je také na silnice 145 u obce Šumavské Hoštice na Prachaticku, a to v délce zhruba 723 metrů. 

18.30 hod. - Do potíží se k večeru dostal také například motorista nedaleko Dolního Třebonína, kde mu ze strouhy pomáhal šofér sypače.

V pondělí u nehody zasahovali také hasiči. A to ráno kolem sedmé hodiny v Milné. K nehodě osobního automobilu vyjížděli frymburští hasiči. Auto bylo částečně v příkopu, částečně překáželo v provozu na silnici. Hasiči jej vytáhli zpět na vozovku.