„Nechceme být samovládci, proto jsme zahájili i jednání s dalšími kandidáty,“ říká lídr Nezávislých Vladimír Pešek. Podle jeho slov tak v úterý nabídli křeslo v radě Heleně Matějekové, lídrovi NE-MO. „V pátek budeme jednat s TOP 09, chtěli bychom, aby dva kandidáti z této strany usedli v kontrolním nebo finančním výboru,“ uvedl včera k plánovaným jednáním Vladimír Pešek.

Jednání s ODS zatím Nezávislí nezahájili. „Čekáme, jak to bude s obsazením mandátů v ODS vypadat,“ řekl. Stejně tak nechce Vladimír Pešek předjímat, jak dopadnou další jednání a obsazování výborů. Lídr Nezávislých už požádal o propuštění ze služebního poměru u Celního úřadu Jihočeského kraje, kde působil řadu let jako tiskový mluvčí. Vyvrací tak hlasy o tom, že na starostu kandidovat nebude. „Získal jsem podporu lidí, a proto kandiduji na starostu,“ doplnil.

Vladimír Pešek získal v komunálních volbách v Netolicích 590 hlasů, tedy nejvíce ze všech kandidátů ve městě. Celkově pak Nezávislí získali 6 091 hlasů, v řeči procent se jedná o 43,71.