Podle slov vimperského radního Zdeňka Kutila byly podle předpisů zlikvidovány, pokračují další odstrojovací práce staveb a už v první polovině května se v Pasovské ulici objeví těžká technika. Tři domy tak zmizí z mapy Vimperka.

„Veškerý odpad ze staveb, tedy suť, se následně podle smlouvy, kterou jsme s firmou podepsali, odveze na místní skládku, kde ji firma teprve bude drtit. To proto, aby prašnost byla co nejmenší. I tak se samozřejmě úplně prašnosti spojené s demolicemi nevyhneme, nicméně se firma bude snažit, aby byla opravdu co nejmenší,“ popsal Zdeněk Kutil.

Práce na budování podzemních kontejnerů začaly.
Vimperští budou odpady brzy třídit pod zemí

V Pasovské ulici demoliční práce omezí řidiče. V některých dnech na hlavním tahu mezi Strážným a Strakonicemi na řidiče budou čekat semafory.

Celkové náklady na demolici tří domů nejsou ani dva a půl milionu korun. Původně jen demolice domu ve Výškovicích měla vyjít na více než tři miliony korun, vzhledem k tomu, že město pošle všechny domy k zemi najednou, jsou konečné náklady na demolici domu s číslem popisným 17 ve Výškovicích zhruba čtyři sta padesát tisíc, necelé dva miliony korun bude stát demolice v Pasovské ulici. Na tu získalo město dotaci ve výši více než jednoho milionu.

Ilustrační foto
Odpady dotuje městská kasa