Ti nakonec jednomyslně schválili čísla, mezi nimiž nechybějí investice dohromady za více než sto padesát čtyři milionů korun. Diskuze kolem rozpočtu, kterým se bude dalších dvanáct měsíců město řídit, trvala zhruba hodinu.

Svůj podíl na tom, že všichni zastupitelé nakonec zvedli ruku, měla zřejmě i pracovní neveřejná zasedání, která nad čísly v posledních týdnech měli. „Jít do dalšího roku s provizoriem nechci,“ řekl mimo jiné zastupitel Karel Beránek, i když výhrady k předloženému návrhu rozpočtu měl.
Ulevilo se i Janu Tůmovi, vedoucímu finančního odboru. I ten doufal, že do příštího roku město vkročí s jasnými čísly a nebude se řídit provizoriem.

Areál vodních sportů je hotov zatím z jedné pětiny.
Vimperští chtějí úvěr, z něj zaplatí i bazén

O osm set tisíc korun se zvýší mzdové náklady vimperského městského úřadu pro příští rok tím, že počet úředníků by se měl zvýšit o dva nové. S těmi totiž město počítá na nový odbor rozvoje města, který by měl začít fungovat na začátku příštího roku. Už nyní má tajemník k dispozici první přihlášky do výběrového řízení, které zájemci mohou zasílat až do 20. prosince. Předpokládaný nástup nových úředníků je k 1. lednu. Dva noví úředníci by se měli zabývat správou dotací a koordinací projektů. Město tak chce zvýšit množství dotací, které na své plány získá.

Ilustrační foto
Vimperští chtějí dotace, vytvoří proto nový odbor

Celkově schválený rozpočet na rok 2018 počítá s náklady na mzdy všech zaměstnanců úřadu ve výši zhruba devětadvaceti milionů korun. „V této částce je započítáno i zákonné zvýšení mezd o deset procent,“ vysvětlil Jan Tůma, vedoucí finančního odboru Městského úřadu ve Vimperku.

Ilustrační foto
Otočení kohoutkem se lidem neprodraží