Stane se tak v sobotu 24. března od 20.30 do 21.30 hodin. Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody (World Wildlife Fund, zkráceně WWF). První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery, do kampaně se zapojily více než 2 miliony lidí. Během let se tato úspěšná akce rozšířila do celého světa a koná se vždy poslední sobotu v měsíci březnu.

Změna klimatu se dotýká nás všech a k odvrácení jejich nejhorších dopadů musíme svým dílem přispět všichni. Alespoň symbolicky to můžeme udělat právě na Hodinu Země, kdy na šedesát minut zhasneme byty, domy, památky a firmy. V České republice se k akci v roce 2017 připojilo na 90 měst, obcí, památek a další subjekty. Na celém světě se zapojilo 187 zemí, zhaslo 3000 dominant a připojilo se miliony jednotlivců a organizací.

Ve Vimperku organizuje akci tradičně ZO ČSOP Šumava a MěÚ OŽP Vimperk. Více informací o kampani naleznete na www.veronica.cz/hodinazeme.

Jakub Hromas, ZO ČSOP Šumava