„Chceme pohnout s projektem a musíme se domluvit, jaká část bude hrazena z ŘSD a jaká z městského rozpočtu. Zároveň do akce vstupuje i Jihočeský kraj, který vlastní školní budovu Epigonu a musí vyřešit vstup do ní,“ vysvětlila starostka.

Původní studie na rekonstrukci z přelomu století počítala dokonce s tím, že ŘSD vykoupí objekty na jedné straně vozovky a tu následně rozšíří na tříproudovou. Z takového projektu ale následně sešlo.

Ranní výšlap na Plechý okem Bohumila Kantora z Vimperka.
Kouzelné šumavské scenérie za úsvitu. Podívejte se!

Město proto za čtyři sta tisíc odkoupilo objekt od soukromníka na pravé straně komunikace a postaralo se o jeho demolici, zároveň se postaralo o odstranění dalšího objektu, který byl v jeho vlastnictví. Loni vykoupilo další objekt a i ten by chtělo odstranit. „Už v tom máme zhruba osm milionů korun a stále se nic neděje,“ podotkla starostka Vimperka s dovětkem, že jde o příjezdovou komunikaci do města, která zrovna není dobrou vizitkou.

Město Vimperk má zpracován projekt na navazující cyklostezku. ŘSD ale musí dokončit projekt na opravu komunikace a chodníků. „Silnici by ŘSD mělo rozšířit na naše pozemky, proto jsme objekt nad terasou zbourali. A zároveň musí vyřešit chodník u Epigonu. Nechceme náš projekt dělat samostatně,“ popsala starostka.

Nová prachatická střelnice v Krumlovské ulici je připravena. Střelci jen čekají na potřebná povolení.
Střelci chtějí celý areál, město Prachatice s tím nemá problém

Z jednání v příštím týdnu by starostka Vimperka Jaroslava Martanová chtěla odejít se slibem hotového projektu. „To abychom si mohli plánovat stavbu parkoviště u restaurace Terasa a následně navázat se stavbou cyklostezky,“ uzavřela.