Sádrový krokodýl odchycený ve Vimperku čeká na svého majitele na služebně městských strážníků.Sádrový krokodýl odchycený ve Vimperku čeká na svého majitele na služebně městských strážníků.Zdroj: MP VimperkNa místo tak okamžitě vyrazila hlídka městských strážníků Josef Hlavatý a Pavel Jeníček. Vyráželi se smíšenými pocity. Strach z možného odchytu aligátora se střídal s myšlenkou, že si ze strážníků musel někdo vystřelit. Úleva přišla až na místě, když strážníci zjistili, že krokodýl je sádrový a žádné nebezpečí jim ani okolí nehrozí.

Hlášení a výjezd přišel kolem osmé hodiny večer, byla tma, a tak není divu, že si oznamovatelka mohla myslet, že jde o skutečného vodního živočicha. „Na odchyt zvířat jsme zvyklí, ale na krokodýla nás zatím nikdy nikdo nevolal,“ zhodnotil stroze vrchní strážník vimperské Městské policie Milan Kobera. Podotkl, že strážníci jsou vyškolení i na takovou situaci. „Odchytávali jsme tu kdejaké zvíře. Například velblouda nebo želvu,“ vzpomněl s tím, že strážník musí být připraven na všechno. „Dneska si každý chová, co zrovna chce a když někdo může mít hada, proč by neměl krokodýla,“ podotýká.

Vimperský pondělní výjezd naštěstí dopadl dobře a sádrový krokodýl si momentálně hoví v krabici na služebně městských strážníků. „Zatím si ho nikdo nevyzvedl,“ uzavřel v úterý dopoledne vrchní městský strážník.