Z pražského mistrovství světa, které vyvrcholilo o víkendu, si děvčata přivezla několik ocenění. „Duo seniorek Nela Fleišmanová a Alice Grulichová stanulo na postu nejvyšším,“ řekla Alžběta Rückerová, trenérka souboru Klapeto Vimperk, která také usedla v porotě mezinárodního klání. Seniorky Nela a Alice jsou mistryněmi světa pro rok 2017 s náčiním flag. K titulu nejvyššímu přidala děvčata z Vimperka ještě několik titulů prvních vicemistryň světa. „Sóloformace navíc přidala ještě osmé místo,“ upřesnila trenérka.

Podpora rodičů, kamarádů a přátel hnala vimperské mažoretky Klapeto na domácím mistrovství světa v mažoretkovém sportu k výborným výkonům. „Fanoušci byli slyšet a pro nás to byla obrovská motivace při soutěžních klání,“ popsala Alžběta Rückerová, trenérka souboru Klapeto.

Do Vimperka holky přivezly nejen tři tituly vicemistryň světa v kategoriích miniformace seniorek, skupinová choreografie nejstarších děvčat s náčiním flag a kadetky v disciplíně classic, ale také titul nejvyšší v kategorii duo seniorek s náčiním flag.