Údaje vyplývají z nové kolektivní smlouvy na obchodní rok 2017/2018. Průměrná mzda se tak ve firmě, která nyní zaměstnává zhruba 700 lidí dostala nad jihočeský průměr a to na výši 27.521 CZK.

K navýšení došlo rozhodnutím jednatele firmy Konrada Bartla. „Právě končící obchodní rok byl pro naši společnost rokem výjimečným. Společně se všemi zaměstnanci a našimi obchodními partnery jsme oslavili 15 let výročí založení společnosti a zároveň rozšíření výrobních ploch o dalších 8.500 m2. Trvalými investicemi průběžně obnovujeme technologický park, ať již v oblasti zpracování plechů nebo výroby elektroniky a automatizace,“ uvedl Bartl.

„Díky aktuálnímu stavu zakázek předpokládáme optimistický vývoj i v novém obchodním roce a zároveň se těšíme, že do naší rodiny budeme moci přivítat nové kvalifikované zaměstnance,“ uzavřel Bartl.

Firma v současné době hledá zaměstnance v celém Jihočeském kraji. Ti, kteří mohou nastoupit do top inženýrských pozic, přichází i z Prahy, Plzně, z Ostravy, ale i ze Slovenska. Aby si firma ROHDE & SCHWARZ zajistila přísun kvalifikovaných a vyškolených zaměstnanců, spolupracuje nejen s vybranými středními a vysokými školami, ale v roce 2016 si otevřela i svou vlastní školu. Za šest měsíců ji absolvovalo prvních devět zkušebních techniků, kteří se již zapojili do výroby.

„V současné době máme poměrně širokou nabídku volných pozic. Případní zájemci nás mohou kdykoli kontaktovat prostřednictvím e-mailu nebo telefonicky. Rádi jim poskytneme veškeré informace. Aktuální nabídka volných pozic je přístupná i na našich internetových stránkách,“ uvedla vedoucí personálního oddělení firmy Kateřina Decknerová.

Firma ROHDE & SCHWARZ závod Vimperk, s.r.o. je součástí světového koncernu Rohde & Schwarz, jenž je soukromou společností se sídlem v německém Mnichově. Na trhu bezdrátové komunikace a měřicí techniky působí již od roku 1933. Společnost Rohde & Schwarz je zastoupena ve více jak 100 zemích světa a zaměstnává již přes deset tisíc zaměstnanců. Vimperský podnik založený v roce 2001 byl tehdy prvním výrobním závodem Rohde & Schwarz mimo území Německa.

Pavel Pechoušek