A není se čemu divit, na celou rodinu tu totiž čeká spousta zábavy. Vybrat si lze z okruhů od dvou do čtyř kilometrů, neoblíbenějším cílem však zůstává zámecká zahrada, kde se nachází celkem osm kraslic (jedno odlovíte už cestou). Současně můžete pustiti i do řešení křížovky, odpovědi na otázky najdete na jednotlivých kraslicích. Letošní novinkou jsou cvrnkáliště, a tak pokud byste měli zájem se vrátit do svého mládi a zahrát si tuto hru, nutno nezapomenout doma cvrnkací kuličky.

OBRAZEM: Budějovické náměstí se proměnilo v křížovou cestu na Golgotu

Umělecká díla jako každý rok tvořili profesionálové i amatéři, prostor dostaly samozřejmě i děti z místních základních i mateřských škol. Akce má také dobročinný podtext v rámci Řetězu naděje letošní 8. ročník věnuje výtěžek Edvínkovi s handicapem. Celkovou sumu organizátoři z Hope 4 you vytvoří ze startovného z dobročinného běhu i prodeje mapek. Ty si lze vyzvednout za poplatek 50 korun v knihkupectví Olgy Trčkové, či v restauraci Schneck.

Nechybí fotosoutěž, hřiště nekreslená na asfalt či lavičky určené k zábavě a odpočinku. Zapojit se lze i do virtuálního závodu na kole, během, se psem i pěšky přes mobilní aplikaci Strava. Během svého pátrání se můžete těšit na staré známé motivy i úplné nové obrazy.

Trasa I. Zámecký parkem 4 kilometry 9 vajíček
Trasa II. K Munickému rybníku 3,5 kilometru 6 vajíček
Trasa III. Hvězdářská 2 kilometry 3 vajíčka
Trasa IV. Vltavská 3,5 kilometru 4 vajíčka
Trasa V. Zámostecká 3 kilometry 5 vajíček
28. vajíčko se nachází samostatně v Bavorovicích

Velikonoce na Hluboké v minulých letech
Těšte se na toulky po ztracených kraslicích v Hluboké nad Vltavou