Zastupitelé dokonce dvakrát projednávali smlouvu mezi městem a SKI Klubem Šumava, která měla celou situaci řešit. Ani v listopadu ovšem nerozhodli prakticky nic.


Proto se v pondělí na jednání zastupitelé k otázce správy a údržby areálu vrátí znovu. Smlouva, kterou zastupitelům předložil starosta Bohumil Petrášek před měsícem, totiž podle zastupitelů vykazovala tolik nedostatků, že nebyla všeobecná shoda zvednout pro ni ruku. Přitom by měla začít platit od prvního ledna příštího roku.


Podle místostarostky Jaroslavy Martanové by smlouva měla řešit do detailu i takové body, jako je příspěvek města na údržbu a provoz rolby. „Jednou věcí jsou náklady na údržbu areálu, což jsou energie. Druhou věcí je počet hodin, který na údržbu věnuje SKI klub. Jasně vyčíslitelné náklady jsou i ty, které souvisejí s letní údržbou, což je sečení a zametání in-line dráhy," uvedla místostarostka.


Podle dosud navrhovaného způsobu řešení chce město pomoci finančně SKI Klubu Šumava, který má areál Vodník v dlouhodobém pronájmu, ale vlastními silami už nezvládá údržbu areálu ani lidsky, ale především ani finančně. V souvislosti s náklady na mzdy a materiálové vybavení se hovoří o částce mezi pěti sty až šesti sty tisíci korun.
V pondělí tedy zastupitelé rozhodnou, zda smlouva o financování areálu už odpovídá jejich představám, a také o smlouvě na finanční příspěvek pro SKI klub Šumava.