Do poslední možné chvíle odkládalo město Volary a Kulturně informační centrum (KIC) ve Volarech rozhodnutí, zda uspořádat letošní Slavnosti dřeva. Před několika dny Volarští letošní slavnosti zrušili, i přesto, že všichni vystupující i aktéři slavností si do poslední chvíle blokovali termíny ve svých diářích.

Slavnosti dřeva:
- Volarští plánovali Slavnosti dřeva na předposlední srpnový víkend, 22. a 23. srpna.
- Hlavním vystupujícím měla být skupina Hradišťan. O její koncert Volarští nepřijdou.
- KIC v srpnu nabídne na desítku menších akcí pro děti i dospělé.

Ještě před několika týdny Jaroslav Pulkrábek, ředitel KIC, řekl, že největší problém je zajištění povinných rozestupů. „Nebylo to jednoduché. Nikdo ale netuší, jaká pravidla pro pořádání velkých akcí budou platit v polovině srpna,“ uvedl a zmínil už dřívější odhady, že pro množství lidí na volarských Slavnostech dřeva by potřeboval nejméně hektar plochy.

Bike park v Prachaticích se otevře 24. června.
Dárek pro milovníky šlapání. Co potěší malé cyklisty?

Organizátoři došli k závěru, že nechtějí slavnosti v polovojenském režimu. „Z hlediska šíření viru Volary byly a jsou zatím bezproblémové. Nechceme být nové ohnisko infekce v České republice,“ vysvětlil Jaroslav Pulkrábek.

Kulturně informační centrum v srpnu místo slavností nabídne na desítku menších akcí, které si Volarští rozhodně užijí. Jednou z nich jsou i velmi oblíbené komentované prohlídky města.