Góly střílel v dresu Borussie Dortmund, Anderlechtu Brusel, Norimberku, Monaka i v českém nároďáku. Bývalý český reprezentant Jan Koller je ve výborné formě i po ukončení profesionální kariéry. V sobotu se o tom ve Vacově přesvědčil domácí výběr, kterému nasázel hned tři kousky. „Prakticky není šance ho ubránit. Míč mu nevezmete, pořád je to fantastický hráč,“ shodovali se vacovští fotbalisté. Stejně si vedl i rychlonohý herec Jakub Štáfek.

Skvělé představení rodáka ze Smetanovy Lhoty a populárního herce ze seriálu Ulice sledovalo během I. Vacovského fotbalohraní 2500 diváků, tak vysokou návštěvu tamní fotbalové hřiště ještě nezažilo. Kromě nich zářili na hřišti například Vojta Dyk, Ivan Trojan, Marek Jankulovski, Martin Hanzal či Robert Záruba. „Podařilo se nám dát dohromady hodně silnou sestavu, nejen po fotbalové, ale hlavně po lidské stránce,“ liboval si kapitán Realu Top Praha Vojta Dyk, jenž hned na začátku obdržel šálu domácího klubu a stal se tak čestným fanouškem.

Populárního herce a zpěváka překvapila velmi vysoká návštěva, kterou prý se spoluhráči vůbec nečekali. „A fotbal jsme si zahráli taky pěknej. Domácí byli silným soupeřem, docela jsme si mákli,“ vykládal po utkání bývalý obránce AC Milán Marek Jankulovski, jenž si připomenul, jaké to je, nastupovat na hřiště při znělce Ligy mistrů. Jan Koller souhlasně přikyvoval.

Po utkání oběhli hráči obou týmů celé hřiště, aby si „plácli“ s diváky, poté se podepisovali. O autogramy a společnou fotku s hvězdami byl obrovský zájem.

„Děkujeme všem divákům, kteří přišli a zaplacením vstupného přispěli na výstavbu dětského hřiště. Mrzí nás, že se nedostalo na všechny zájemce o autogram, ale při obrovském počtu návštěvníků opravdu nebylo možné všechny uspokojit,“ poděkovali divákům organizátoři Václav Hanzlík a Viktor Valta.

„Chtěli bychom poděkovat i všem dobrovolným pořadatelům z řad místních hasičů a fotbalistů a sponzorům. Bez jejich přispění a nasazení by nebylo možné akci zvládnout,“ dodali pořadatelé s tím, že už plánují, jak bude vypadat II. Vacovské fotbalohraní. Hlavním lákadlem by příští rok mohl být třeba večerní koncert.

SK Vacov – Real Top Praha 5:9. Kratochvíl, Ketzer, Bujok, Valta, Hanzlík – Koller, Štáfek 3, Nouzák, Hampl, Frič.

Václav Hanzlík