Hřiště pro utkání mají hokejbalisté v žernovcích, má smysl stavět nové v Prachaticích? Čím to žernovické nevyhovuje?

Určitě to smysl má a je to záslužný projekt pro naše děti a mládež. A pokud chceme tento sport v Prachaticích udržet, je hřiště potřebné. Hřiště v Žernovicích po velkém úsilí, které vynaložila obec, místní občané a i hokejbalisté, získalo licenci C, která je dostačující pouze pro krajské soutěže, ale v našem týmu vyrůstají talenti, kteří již také nakoukli do reprezentace a nejen oni, ale i jiní kluci mají ambice zahrát si 1. národní ligu, která by samozřejmě i zviditelnila naše město. Proto je potřeba mít moderní hřiště a domácí zázemí, stejně jako další sportovní oddíly v našem městě.

Co říkáte na argumenty lidí, že zaberete parkovací místa? Můžete obyvatelům slíbit, že jim nebudete překážet?

Myslím, že je to věcný argument, avšak problém s parkováním je v této lokalitě od doby výstavby aquaparku. Budeme informovat rodiče, hráče i soupeře o parkovacích místech u hasičské nádrže a u nově vznikajícího Kauflandu. Nemohu však mluvit za ostatní, osobně se rád projdu, na hřiště to budu mít cca tři minuty chůze.

Obyvatelé lokality se bojí, že přijdou o klid, který tam mají, jak často trénujete a jak často jsou utkání? Může se stát, že bude rušit například ve večerních hodinách?

Tréninky probíhají maximálně třikrát týdně od 17 do19:30 hodin, dle věkových katogorií. Co se týče mistrovských utkání, bude záležet na rozpisu pro rok 2013/2014. Nyní hraje A tým jednou za čtrnáct dní v sobotu od 14 a B tým od 12 hodin u mládežnických kategorií je to specifické. O klid v našem městě přicházíme všichni, výstavbou obchvatu, Kauflandu atd. je třeba si však uvědomit, že naše město se díky tomuto rozvijí a obohacuje.

Chce klub dál rozšířit své aktivity tím, že by připravilo například turnaje pro veřejnost tak, aby si mohli zahrát i děti, které nejsou součástí vašeho týmu?

Samozřejmě, ať už je to Hokejbal proti drogám, který je určen pro žáky škol a nyní probíhá na hřišti DDM, kde podmínky nejsou zdaleka vyhovující, ale chceme také připravit další turnaje, kterých se budou moci zúčastnit rodiče s dětmi, mládež a široká veřejnost. V neposlední řadě, chceme naše řady rozšířit o tým přípravky a žáků, dlouhodobě víme, že je o tuto kategorii velký zájem. Předpokládám, že to do našich řad přivede na 50 nových dětí, ktréí se nebudou věnovat hraní PC her od rána do večera, ale budou se moci věnovat sportu, který je u nás tak oblíbený a jeho popularita roste. Nebraňme jim v tom.

Na závěr bych chtěl zmínit, že to není jen pro hokejbalisty, ale toto hřiště bude sloužit i pro florbal, in-line hokej a v zimě jako plocha pro bruslení. Vždyť ze všech různých jednání a diskuzí přece tato myšlenka vznikla, od nás občanů, nám v Prachaticích chyběla plocha pro bruslení. A veškeré politické strany od PRO Prachatice po ČSSD, tento projekt podporovayi a měyi ho jako volební bod na svých kandidátkách a stejně tak na zastupitelstvu města jednoznačně zastupitelé rozhodli 17 pro 1 proti.

Věřím, že pro veřejnost nebude hokejbal černou ovcí, ale naopak nás podpoří a tak jako si fanoušci našli cestu do Žernovic, najdou si ji i na nové hřiště a snad i odpůrci tohoto projektu časem změní svůj názor.