A i on navrhl pro mého nadčasového zubaře přístavbu jeho vily s ordinacemi. Prý spolu mnoho věcí konzultovali a všechno vznikalo po vzájemné shodě. Sledovala jsem stavbu a těšila se na výsledek. A ten se mi moc líbí! Hlavně uvnitř. Nenajdete tady žádné rohy, vše je oblé. Stěny a dveře zdobí kruhy ze spékaného barevného skla fusing technikou.Tento motiv se prolíná i do světel nebo cedulek u ordinací. Zdi, ale i sedačky jsou také bez rohů, potažené jemnou betonovou stěrkou. Vše působí příjemně vyrovnaně.

Milovat nebo nenávidět. Tak extrémní jsou názory na dům – sochu od Michala Trpáka, který navrhl pro českobudějovického zubaře Petra Kulovaného přístavbu, ve které jsou tři zubní ordinace, čekárna s akváriem, laboratoře, sklad a další zázemí.
VIDEO: Dům – socha ještě dostane čepici, o netradiční stavbě se hodně mluví

Dominantou budovy hned za recepcí je krásné velké akvárium plné barevných rybiček a zažila jsem nejen děti, ale i dospělé, kteří místo strachu z toho, co je čeká, konsternovaně zírali na plovoucí rybky. A to je ono: navodit příjemnou atmosféru, protože ani zubařům se dobře nepracuje s vystrašenými pacienty. Kromě příjemného prostředí musím ocenit i milý přístup personálu a lékařů.

Poslední, co přibylo v budově, jsou dřevomalby na motivy šípků autora Tomáše Záborce, který několikrát na jihu Čech vystavoval. Je to další prvek, který dává celému interiéru originalitu.

Monika Brýdová, brydova.cz