V Netolicích Zdeněk Troška se svými herci a techniky natáčel jen včera, jinak jsou ale Netolice sídlem celého štábu. „Je to malebné městečko a s natáčením tady jsem spokojený, hlavně, že nám vyšlo počasí. Hlavní děj filmu se odehraje v Dobčicích nebo Pištíně, bydlíme ale všichni tady v Netolicích, v hotelu Rychta," podotkl usměvavý režisér ve své typické rozhalené riflové košili a žabkách, zatímco hercům a štábu udílel nezbytné pokyny.

Natáčení přihlížely celé dopoledne desítky lidí na celém náměstí. Sledovaly především scénu, v níž se Adam, kterého hraje Jan Dolanský, seznámí s Ivanou v podání Lucie Vondráčkové. „To je ústřední dvojice celého filmu," vysvětlil režisér Zdeněk Troška, jehož předchozí filmy sice většinou nejsou kritikou kladně přijímány, mezi filmovými fanoušky se z nich ale staly kusy doslova kultovní.

Zda se k nim připojí i Babovřesky, to bylo i námětem rozhovorů mnoha přihlížejících. „Jsem zvědavá, kolik z Netolic se ve filmu objeví. A snad to nebude tak hrozné jako Kameňák. Slunce, seno, to bych brala," zaslechl jsem úryvek rozhovoru dvou přihlížejících žen. K jakému z těchto filmů budou mít ale nakonec Babovřesky blíže, na to si ještě musíme počkat.