V těchto dnech totiž finišují práce na rekonstrukci hotelu Bobík, který před časem koupilo do svého vlastnictví město. Hned poté pak dali zastupitelé  zelenou zajímavému projektu. „Nikdo od nás nebude chodit vysmátý. Ale věřím tomu, že všichni, kteří tyto lázně navštíví, poznají, že konopí je opravdu léčivé, a tak se k nám budou vracet," řekla již dříve starostka Volar Martina Pospíšilová.

Poskytovat péči bude v konopných lázních bude společnost Carun Pharmacy, která vyrábí konopné výrobky značky Carun. Suterén hotelu Bobík nabídne skutečnou raritu hostům, obyvatelům města Volary i okolí. Vše s kompletním zázemím, jaké doposud jinde nefunguje. „Máme připravený rašelinový zábal s konopím. Na konopí bude zčásti založená i podávaná strava," upřesnil k připravovaným konopným procedurám Jiří Stabla, majitel společnosti.

Volarské konopné lázně potěší hlavně pacienty s kožními problémy.  Konopný olej obohacený o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých složek slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii, plísním, a na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad či páteře.

Do budoucna by se mohla léčba ve Volarech rozšířit také na pacienty se závažnými onemocněními, kvůli nimž platí zákon o legalizaci konopí pro léčebné účely.