Areál mlékárny Madeta chce Kaufland a měl by tak ve městě vzniknout další supermarket.
Společnost Rent Group, která se zabývá přípravou výstavby obchodních středisek,  totiž požádala prachatické zastupitele o změnu územního plánu v místě, kde stojí areál Madety. „Chtějí prostor změnit na plochu občanské vybavenosti," zkonstatoval starosta města Martin Malý (ODS) a zastupitelé tuto změnu odsouhlasili, čímž dali výstavbě supermarketu vlastně zelenou. „Konec Madety neodvrátíme, i když je to škoda. Myslím, že obchodní dům tam lze dobře začlenit," uvedla zastupitelka Jana Krejsová (ČSSD) s tím, že město musí zajistit ochranu obyvatelů ulice Nová, kde bude po dobu bourání a výstavby vyšší hluk.
Vše je teprve na začátku , teprve nyní firma požádá o územní rozhodnutí, o posudky vlivu na životní prostředí a stavební povolení. „Diskutujeme o dopravním řešení lokality a společnost se nebrání ani výstavbě hřiště v Rumpálově ulici," upřesnil Martin Malý.

Areál Madety
Mlékárna by měla provoz ukončit k poslednímu květnu letošního roku. Veškeré technologie odvezla do jiných fabrik na jihu Čech.
V areálu Madety by tak mohla vzniknout obchodní zóna. Firma následně nabídne 68 pracovních míst, slíbila opravit hřiště v Rumpálově ulici. Zatím ale nepadly žádné časové termíny.