Podle portálu veřejných zakázek nabídla cenu 22,4 milionu korun. V tuto chvíli ale není možné se společností uzavřít smlouvu. Čeká se ale na vypořádání námitek další firmy v pořadí výběru.

Vedoucí oboru investic Jaromír Markytán potvrdil, že město Prachatice musí námitku nechat posoudit, dodržet veškeré zákonné lhůty a teprve poté bude možné s uzavřít dodavatelskou smlouvu a začít s obnovou Štěpánčina parku. „Předpokládáme, že práce začnou na konci listopadu,“ uvedl.

Prachatická Highlanders aréna hostila turnaj mladších a starších přípravek z jihu Čech.
OBRAZEM: Pod Libínem zkřížili zbraně nejmladší hokejbalisté z jihu Čech

Revitalizace parku by měl trvat přibližně rok. Je tedy předem jasné, že při příštích červnových Slavnostech Zlaté stezky, nebude možné Štěpánčin park využít pro tradiční pivovarskou zahradu s doprovodem dechovky.

O rekonstrukci a revitalizaci zeleně ve Štěpánčině parku mluví prachatičtí zastupitelé několik let. Projekt je zpracovaný zhruba dva roky. O zahájení prací ale rozhodli teprve letos v červnu. Jednou z možných variant bylo pracovat na etapy, to ale zastupitelé odmítli a v rozpočtu vyčlenili 28,9 milionů korun s DPH. Projekt počítá s úpravou prostoru za SNP 559, kde bude parkoviště pro obyvatele, kteří si dlouhodobě stěžují na nedostatek místa. Součástí bude pěšina z centra na sídliště Na Sadech a propojení celé lokality s novým letním kinem.