Pondělí

Navzdory nízké nezaměstnanosti, která se i v říjnu na Prachaticku udržela na 3,1 procenta, není pro ženy, které hledají práci po rodičovské dovolené, situace na trhu práce úplně jednoduchá. Najít místo, kde nemusejí maminky pracovat na směny nebo na zkrácený úvazek, je problém.

Deník: Zaměstnavatelé už asi mají děti velké, a tak zapomněli, že babičku na plný úvazek asi nemá každý. I když najdou se někteří, jež takovou práci nabídnou. Je jich ale jako šafránu.

Středa

Budoucí jihočeské sestřičky bojovaly v prachatické nemocnici. Na několika stanovištích musely prokázat, jak jsou na svou budoucí práci připraveny. Ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš si pochvaloval, že budoucí sestřičky mají pro svou práci výborné předpoklady. Sám si zkusil jednu z disciplín. Jen do převlékání prostěradel se prý nepustil. Vítězství v soutěži si z Prachatic odvezly studentky Zdravotní fakulty Jihočeské univerzity.

Deník: Když si sám ředitel zkusil, jak těžkou práci sestřička má, musel uznat, že by stálo za úvahu jim práci usnadnit alespoň tím, že nakoupí prostěradla natahovací, které práci hodně usnadní. Některé detaily prostě odhalí až praxe.

Čtvrtek

Majitelé dopravních firem na Prachaticku zoufale potřebují řidiče kamionů. Úřad práce nabízí takových míst více než tři stovky. Zaměstnavatelé se ale shodují, že problém je nejen v tom, že šoféři raději jdou jezdit do zahraničí, ale také v ceně za získání řidičského oprávnění. To totiž vyjde až na padesát tisíc korun. Úřad práce vychází budoucím řidičům vstříc rekvalifikací, na jejímž konci si je právě získání potřebného řidičského oprávnění.

Deník: Kroutit volantem dokáže prý kde kdo, ale jestli on také nebude zakopaný pes v tom, že kamioňák vidí rodinu sotva jednou za týden. Spánek v kamionu oblibě práce také nepomůže.

Pátek

Obyvatelé vimperské Pivovarské ulice jsou zoufalí z křiku hostů nočního podniku v sousedství. Útoky se podle jejich vyjádření neustále stupňují a chtějí, aby vimperská radnice určila zavírací hodinu podniku. Jenže ta by platila pro všechny lokály ve Vimperku. S majiteli lokálu se proto domluvili, že najme ostrahu a budou svoje hosty krotit, aby lidem v okolí k ránu pod okny nevyřvávali.

Deník: Zda bude dohoda něco platná se ukáže už v lednu. To by totiž vimperští chtěli hodnotit chování nepřizpůsobivých po celém městě.

Sobota

Reflexní vesty rozdávali policisté řidičům v Prachaticích. Zároveň kontrolovali, zda vůbec ve vozidle vestu mají. Během dvou týdnů tak už podruhé obdarovávali řidiče a chodce .

Deník: Motoristé nešetřili úsměvy, i když většina z nich, ve chvíli, kdy u policistů zastavovala, úplně lehko u srdce neměla. Policisté tak získávají kladné body.