Úterý

Do personálního auditu se chce pustit nové vedení města Netolice. Podle starosty Vladimíra Peška dostal tajemník úřadu Petr Kotrba za úkol předložit zprávu o efektivnosti vynaložených nákladů na mzdy, mzdová ohodnocení a případně i návrhy, kde je možné ušetřit, nebo naopak personálně posílit. „Audit by měl ukázat, zda by se nám například nevyplatilo mít vlastního zaměstnance zabývajícího se jen dotačními tituly,“ doplnil k auditu Vladimír Pešek se slovy, že personální audit čeká v budoucnu i příspěvkové organizace města.

Deník: Výměna ve vedení města s sebou logicky nesla i očekávání, zda se rozhodne řešit i úřednický aparát na radnici. Zadaný audit je teprve první krok. Jaký bude ten další, ukáže až jeho výsledek.

Středa

Až 27. listopadu se bude konat ustanovující zastupitelstvo v Malovicích. Stávající starostka obce Martina Bednářová podala totiž podnět ke krajskému soudu na neplatnost komunálních voleb v Malovicích. Podle jejích zjištění měli volit i ti, kteří v době voleb v místě bydliště nebyli. Soud ale podnět zamítl a ve lhůtě patnácti dnů od jeho rozhodnutí se musí konat ustavující zasedání zastupitelstva.

Deník: Letošní komunální volby přinesly na řadě míst překvapivé výsledky. V Malovicích byl překvapující už jen počet kandidujících stran. V politice prostě o překvapení nouze nebývá. Zda čeká další za dveřmi, se ukáže až příští čtvrtek.

Čtvrtek

Rekordně nízká návštěvnost veřejného koupaliště Hulák v Prachaticích je podle ředitelky Sportovního zařízení Prachatice Radovany Kutlákové důvodem vyšší než plánované ztráty městské příspěvkové organizace. Také proto ředitelka požádala radní města 
o navýšení provozního příspěvku pro letošní rok. Návštěvnost na Huláku v letošním roce byla vůbec nejnižší od doby, co se Hulák v roce 2007 otevřel.

Deník: Kdyby letošní léto bylo na počasí stálejší, kdyby byla voda v bazénech teplejší, kdyby se otevřelo dřív, mohlo být všechno jinak. Ale na kdyby se nehraje.

Pátek

O roce 2015 mluví prachatický starosta Martin Malý jako o roce rekordních investic. Připustil totiž, že v návrhu rozpočtu pro příští rok by mělo být investic za neuvěřitelných 164 milionů korun. Pravdou však je, že asi sto milionů jsou investice začaté už v roce letošním, tedy přesněji stavba sběrného dvora a kompostárny a zateplení dvou budov základních škol.

Deník: Dobrou zprávou pro Prachatičáky je, že se i přes ekonomický útlum stále ve městě investuje.

Sobota

Nové hokejbalové hřiště v Prachaticích se už pomalu a jistě rýsuje. Hotové by mělo být do letošních Vánoc. Počasí stavebníkům zatím přeje.

Deník: Škoda jen, že pravá šumavská zima zůstává za mořem a naše děti si místo bruslí rozdají první vánoční zápas v hokejbale. Ale co, hlavně, že si budou mít kde hrát.