Pondělí

Letos poprvé mohou sportovní oddíly ve Vimperku počítat s příspěvkem od města na činnost s mládeží podstatně dříve, než tomu bylo v minulých letech. Do vyhlášené výzvy mohou oddíly zasílat své žádosti do 29. února. Začátkem března se bude žádostmi zabývat sportovní komise, rada města a následně v polovině měsíce zastupitelé.
Deník: Kdo rychle dává, dvakrát dává, sportovní oddíly jistě zrychlení ocení.

Úterý

Půl milionu korun hodlá v letošním roce utratit město Vimperk za územní studii na ulici 1. máje a část Pivovarské. Začátkem února již radní odsouhlasili její zadání, hotova by měla být do konce letošního roku tak, aby se v příštím roce mohlo město pustit do vlastních oprav.
Deník: Plány jsou věc jedna, skutečnost druhá. A na splnění plánů je potřeba mít hlavně peníze, kterých v tomto případě bude opravdu pořádný ranec.

Středa

Maximálně čtyři roky a Městská správa domů a bytů Prachatice bude mít podle slov svého jednatele Jiřího Vejvody nové výtahy ve všech panelových domech, které spravuje. „V letošním roce vyměníme tři výtahy, pokud budeme pokračovat ve stejném trendu, v roce 2019 bude hotovo," myslí si jednatel.
Deník: Jupí, tak ještě, aby se těmi výtahy měl kdo vozit.

Čtvrtek

Více míst ve smuteční síni na prachatickém hřbitově bude ještě letos. Rekonstrukce místa pro poslední rozloučení město vyjde na bezmála tři miliony korun. Zaplatí je z letošního rozpočtu města, s investicí se počítalo. Termín zahájení je stanoven na 4. dubna a termín ukončení prací pak na 15. srpna a v tomto termínu proto nebude možné síň využívat pro smuteční obřady. V době rekonstrukce budou pozůstalým pro občanské obřady nabízeny prostory v kostele sv. Petra a Pavla na hřbitově v Prachaticích, ve smuteční síni ve Volarech a v Českých Budějovicích.
Deník: K poslednímu rozloučení důstojné podmínky pro pozůstalé a všechny smuteční hosty rozhodně patří.

Pátek

Od zítra mají být lidé, kteří vyrazí v noci na silnici mimo obec, označeni reflexním prvkem. Radek Polata z dopravního inspektorátu prachatické Policie ČR kvituje novelu zákona, která chodcům mimo obec reflexní prvky nařizuje. Připomněl všeobecně známý fakt, že řidič na chodce s reflexním páskem zareaguje dříve, a tím může třeba zabránit tragédii.
Deník: Ne vždy musí strážní andělé být v práci. Zaplatit pár korun za reflexní pásky přece není taková investice do vlastního života.

Sobota

Od začátku roku řeší vedení města Vimperk již druhou žalobu u Okresního soudu v Prachaticích. Tentokrát se majitelé pozemků domáhají odškodnění za to, že jim město pozemky nezpřístupnilo.
Deník: Letošní rok nezačal pro současné vedení města Vimperk zrovna šťastně.