Pondělí

Petice za zachování Kralovy vily v Nádražní ulici na jedné a petice za vybudování přeložky silnice – obchvatu Prachatice – Těšovice na straně druhé. Každá z akcí má své příznivce a odpůrce a město Prachatice je rozděleno na dva tábory.
Deník: O tom, co vyhraje, budou rozhodovat úředníci. Jestli je bude zajímat názor lidí z jedné nebo druhé strany, toť otázka.

Úterý

Prachatičtí hokejbalisté prý budou mít problémy odehrát druhou národní ligu. Vedení klubu tvrdí, že je to nesmysl, naopak kromě dvou týmů mužů a starších žáků se do soutěží zapojí i přípravka. Pro áčko mužů je prioritou opět postup do I. národní ligy.
Deník: Na každém šprochu pravdy trochu, ale těžko říct, komu a čemu podobné zaručené zprávy prospějí.

Středa

Opozice ve vimperském zastupitelstvu se pokusila vyvolat v pondělí hlasování o vyslovení důvěry pro místostarostu Jiřího Caise. Ten má slovy zastupitelky Dagmar Rückerové plnou podporu koalice i bez hlasování.
Deník: Nové zastupitelstvo nefunguje ještě ani rok, jestli to takhle bude pokračovat dál, mají se Vimperští další tři roky nač těšit.

Čtvrtek

Do konce letošního roku budou jasné všechny termíny, které těšovickou křižovatku změní na kruhový objezd. V několika dnech chce Jihočeský kraj požádat o dotaci z IROPu.
Deník: Řidiči asi už počítají každý den, tak snad to těšení nebude trvat dlouho.

Pátek

Za vyhazování peněz označil při posledním jednání vimperských zastupitelů Pavel Dvořák rozhodnutí rady města z poloviny srpna, kterým chce řešit propagaci a komunikaci s veřejností na základě smlouvy s externím pracovníkem. Vedení radnice se hájí tím, že dosavadní propagace nebyly zbytečně vynaložené prostředky.
Deník: O kom se nemluví, jakoby nebyl.

Sobota

Město Vimperk do konce letošního roku zvýší příspěvek z rozpočtu provozovateli místní dopravy. Od příštího měsíce tak senioři a školáci ve Vimperku alespoň trochu ušetří. Místní autobusová doprava se jim totiž zlevní.
Deník: Ukazuje se, že rozhodnutí zřídit místní dopravu byl krok správným směrem.