Každý týden vám přinášíme krátký souhrn nejdůležitějších událostí a zajímavostí uveřejněných v Prachatickém deníku i s redakční glosou.

Pondělí

Dobrovolný příspěvek tisíc korun musejí odevzdat do klubové kasy hráči z HBC Prachatice, kteří při tréninku nebo zápase zaparkují jinde, než na záchytném parkovišti u veřejného koupaliště Hulák. Konkrétně, pokud zaparkují před obytnými domy v ulici U Rybníčku.
Deník: Tak tomu se říká slovo chlapa.

Úterý

Od 1. dubna musí mít svůj rodokmen nejen hovězí, ale také vepřové či kuřecí maso. Zákazník by tak už neměl být klamán tím, že maso doputuje do Čech z ciziny, tady se zabalí a rázem je původem z Čech. „Uvádět původ prodávaného masa má smysl. Záruka zákazníkovi o původu masa je ovšem odvislá od poctivosti prodejce a nastaveného kontrolního systému," řekl za uskupení Agrokomplex Šumava jednatel společnosti František Šimek.
Deník: S českým zákazníkem to začíná být trochu lepší, konečně se víc stará o to, co jí, i když cena je stále důležitá.

Středa

Republiku zasáhly rozmary počasí, které se nevyhnuly ani Prachaticku. Silný vítr, sněžení, náledí, spadané stromy a výpadky elektřiny. Hasiči, policisté i energetici počítají výjezdy na desítky.
Deník: Stačí se podívat do kalendáře a je to jasné, apríl se vším všudy. Od přírody to byl ale vážně drsný žert.

Čtvrtek

Pokud se někdo rozhodne proletět se nad územím Národního parku Šumava v letadle, žádné povolení k tomu zatím nepotřebuje. Výjimku by tvořily pouze vyhlídkové lety, ale ty dnes vzhledem ke zpřísnění podmínek ze strany EU nikdo neprovozuje, alespoň ne oficiálně. Správa parku by to ráda změnila a podmínky zpřísnila pro všechny.
Deník: Skoro to vypadá, jako by nebe nad Šumavou připomínalo rušné mezinárodní letiště. Není to tak trochu zase mnoho povyku pro nic?

Pátek

Rozpumpovat turistický ruch pod Libínem chce starosta Prachatic Martin Malý vybudováním sjezdovky z vrcholu Libína. Tratě i lanovka by měly vést směrem k Leptači.
Deník: Nápad to sice není úplně nový, ale necháme se překvapit, jak to tentokrát dopadne.

Sobota

Prachatičtí radní dali zelenou ohřívání vody v Huláku. Vodu nechají ohřát z městského systému vytápění. Na noc bazény zakryjí solární plachty, aby teplo unikalo co nejméně.
Deník: Dobrá zpráva, plavci si konečně přestanou stěžovat, že jim ledová voda řeže kotníky.