Pondělí

Nad rušením tradičních kulturních akcí se pozastavují prachatičtí zastupitelé. Janu Bauerovi se nelíbí, že vedení města a Kulturních a informačních služeb odstavilo na vedlejší kolej příjezd paní Zimy. A podobně hodnotí i rozhodnutí nezapojit se letos do série koncertů Bohemia Jazz Fest.
Deník: Časy a potřeby se zkrátka mění, a jak se říká, proti gustu, žádný dišputát.

Úterý

Modernizace a stavba nového skate parku v Prachaticích zůstane zatím jen ve fázi plánů. Místní skateboardisty odsunuly na vedlejší kolej investice do jiných sportovišť v rámci městského stadionu, kde jsou miliony korun potřebnější.
Deník: Doba největší slávy prachatického skateboardingu je sice ta tam, ale i tak by si zlepšení skate park zasloužil.

Středa

Volarští zůstanou i nadále u současné profesionální meteorologické stanice. Návrh na její modernizaci, aby ji Český hydrometeorologický ústav vrátil zpět do základní sítě stanic, z nichž zveřejňuje více dat, v zastupitelstvu neprošel. Pokud jsou ve Volarech extrémní teploty, město se prostřednictvím informací v médiích zviditelní i bez další investice.
Deník: Ať je vedro, nebo zima, ve Volarech je vždy príma.

Čtvrtek

Podruhé se mohli obyvatelé vimperského sídliště Míru vyjádřit ke studii jeho revitalizace. I tentokrát se ale řeč vedla především o dopravním řešení a parkování. Jedinou šanci na zlepšení nabízí zjednosměrnění provozu.
Deník: Není nač čekat, radí obyvatelé vedení města v případě změny směru jízdy jen na jeden. Je lepší jednou vidět, než stokrát slyšet.

Pátek

Menší zájem lidí a nižší příspěvek od města, to jsou dva hlavní důvody, proč se letos v Prachaticích neobjeví Bohemia Jazz Fest a proč se v loňském roce někteří rodiče marně sháněli po příjezdu paní Zimy. Tak to alespoň vysvětlují zástupci města zodpovědní za kulturu v Prachaticích.
Deník: Každá legrace něco stojí.

Sobota

Opoziční zastupitelé Prachatic si stěžují, že starosta Martin Malý svolává málo jednání zastupitelů. Ten ale argumentuje tím, že pokud sečte jednání veřejné a pracovní, je jich víc, než kdy bývalo.
Deník: To má pan starosta asi pravdu, ale obyčejný volič se nedozví, kolik takových pracovních jednání bylo, a co se tam vůbec řešilo. Statistiky zápisů jasně mluví pro opozici.