Pondělí
V letošním roce zdarma umístí vlastní stánek prodejci, kteří zavítají na Farmářský trh Prachatice. Pořadatelem oblíbené akce ale již nebude spolek Pod Povrchem, nově se organizace ujmou Kulturní a informační služby Prachatice. Záměrem podle ředitele KISu je nabízet výhradně takové zboží, které na farmářské trhy patří.
Deník: Obliba farmářských trhů je nesporná, jde jen o to, aby se udržela odpovídající úroveň. Tak to snad vyjde.

Úterý
Na plánovanou opravu povrchu ulice v Krumlovské ulici, přesněji od kruhového objezdu u Lidlu a Kauflandu až po odbočku do areálu Technických služeb, ze strany Správy a údržby silnic v Prachaticích zareagovali prachatičtí zastupitelé. Schválili uvolnění šesti milionů korun na částečnou rekonstrukci kanalizace a vodovodního potrubí pro rodinné domky, chodníků a osvětlení. Stát se tak má ještě před tím, než silničáři položí nový povrch.
Deník: Je vidět, že politici občas dokáží používat i hlavu.

Středa
Větší bezpečí chodců ve Starých Prachaticích zajistí nový chodník a veřejné osvětlení k autobusové zastávce. Ten chtějí několik let vybudovat obyvatelé osady. Letos se konečně dočkají. Stavět se má v létě a za dva měsíce by mohlo být hotovo.
Deník: Cokoliv, co zvýší bezpečnost lidí, stojí za pochvalu. Hlavně, aby pak chodník také používali.

Čtvrtek
Petr Kotrba, tajemník Městského úřadu v Netolicích, se ve středu ráno vzdal své funkce. Stalo se tak po téměř osmi letech, kdy na post tajemníka nastoupil. Proč se tak rozhodl, komentovat nechtěl. Vedení města proto vyhlásilo výběrové řízení a do doby, než bude vybrán nový tajemník, bude jeho agendu vykonávat Jindřich Bukovský.
Deník: I když se to nezdá, v určitých věcech má tajemník větší pravomoci, než samotný starosta a měl by mít v malíčku vše, co se chodu obce z hlediska zákonů týká. Vybrat nového tedy nebude jen tak.

Pátek
Od začátku letošního roku do začátku tohoto týdne se dopustilo jízdy pod vlivem návykové látky na Prachaticku celkem 58 řidičů, z toho 18 řidičů spáchalo trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a 40 řidičů se na úseku toxikománie dopustilo přestupku. Loni za stejné období řídilo v podnapilém stavu 42 řidičů.
Deník: Jedno pivo přece nemůže ublížit, řekne si možná občas některý z řidičů. I jedno pivo ale může mít za volantem fatální následky, to by si měl uvědomit každý.

Sobota
Po zhruba dvou letech se vracejí silničáři na Netolicko, konkrétně na netolické mosty. Ty se začaly právě opravovat a na řidiče tak čekají zhruba dvouměsíční dopravní komplikace.
Deník: Cesta do Českých Budějovic z Prachatic se opět o něco protáhne. Tak pevné nervy, budou potřeba.