Každý víkend vám přinášíme krátký souhrn nejdůležitějších událostí a zajímavostí uveřejněných v Prachatickém deníku.

Pondělí

I kdyby byl zítra definitivně zrušen územní plán Vimperk, město má připraveny varianty, jak předejít kolapsu s vyřizováním územních řízení a vydáváním stavebních povolení. Rada města proto začátkem prosince odsouhlasila jednak pořídit vymezení současně zastavěného území a současně schválila zahájit výběr zhotovitele nového územního plánu.
Deník: Být připravený na každou variantu? Proč ne.

Úterý

Ani korunu navíc nezaplatí v příštím roce lidé ve Vimperku za vodu a stejně tak již několik let po sobě se nezmění ani částka, kterou od ledna budou platit za vyvážení a likvidaci odpadu. Pokud se týká vodného a stočného, to zůstane na úrovni shodné s rokem letošním 
i v roce 2015, a to přesto, že spotřeba vody ve městě poklesla a do budoucna se zřejmě razantně nezvýší.
Deník: Vědět, s čím počítat mohu a s čím už ne, je pro rodinný rozpočet v době neočekávaných výdajů ve všem velká výhoda. Zabalit se to sice nedá, ale i takový dárek pod stromeček potěší.

Středa

Úhrnný nepodmíněný trest odnětí svobody v první třetině rozpětí trestní sazby se zařazením do věznice s dozorem navrhla v úterý při hlavním líčení státní zástupkyně pro bývalou tajemnici Okresního tělovýchovného sdružení Prachatice. Jaký trest nakonec soud uloží, rozhodne až koncem ledna příštího roku.
Deník: Ať už soud rozhodne jakkoliv, dvouleté vyšetřování a lavice obžalovaných je samo o sobe dost velký trest.

Čtvrtek

Populismus, nesystémové řešení a zpronevěření se slibům voličů, i takové příměry vyvolal návrh zastupitele Roberta Zemana snížit u části městských bytů výši nájemného. S návrhem šel na jednání rady, která jej ale jednomyslně odmítla. Argumentace pro i reakce proti návrhu na sebe nedaly dlouho čekat.
Deník: Téma výše nájmů je v Prachaticích už pět let vhodné téma, nicméně zatím vždy jen k mluvnickým cvičením všech zainteresovaných stran. A výsledek? Změna žádná.

Pátek

Sto sedmnáct dní trvala stavba hokejbalového hřiště v parku Mládí v Prachaticích. Ve středu stavební práce skončily a začala „papírová válka". Město postupně stavbu přebírá. K tomu ještě firma odstraňuje chyby a nedodělky, na které ji během předávání stavby upozorní zástupce investora, stavební dozor Pavel Kouba.
Deník: I tenhle projekt budil a zřejmě ještě nějaký čas budit bude hodně vášní. Možná, kdyby letos mrzlo a kluziště by bylo plné dětí, viděli by i odpůrci celou věc v trochu jiném světle.

Sobota

Místo hluku sekačky se z pozemků kolem Základní školy ve Volarech ozývá sem tam jen zabečení. Čtrnáctihlavé ovčí stádo se tu totiž již třetím rokem stará, aby tráva kolem školy nepřerostla.
Deník: Sice se ještě do živého betlému nedostaly, ale i tak jsou ve Volarech za hvězdy.