Pondělí
Svetozár Hargaš z Volar byl jedním z oceněných dárců krve, kteří se nedávno sešli v Prachaticích. Pan Hargaš ovšem láme rekordy. Krev totiž daroval už více než osmdesátkrát. Oficiálně daroval krev 83 krát. Ale první tři odběry se někam ztratily.
Deník: Blahopřejeme. Takových lidí by mělo být víc a víc.


Úterý
O dotaci na nákup kompostérů pro majitele zahrad a zahrádek usilují Prachatičtí. Pokud peníze budou, vyjde radnici jeden kompostér na dvě stě padesát korun. Zatím ale není jasné, za kolik zájemcům kompostéry radnice poskytne.
Deník:.S nádobami za pár korun by konečně mohly zmizet hromádky u lesů. Časem snad problém úplně vyřeší kompostárna za městem.


Středa
Prachatická ulice U Stadionu je hotová. Lidé v okolí si mohou oddechnout od těžkých strojů. Ale jen na chvíli, sotva totiž skončila oprava jedné ulice, která ji zavřela na více než půl roku, čeká Prachatické další uzavírka. Je totiž nutné překopat ulici Krumlovskou, a tak veškerý provoz pro změnu pojede po objízdné trase. A ta musí vést po nově opravené ulici U Stadionu.
Deník: Nezbývá než zkonstatovat, že to musíme tady v dolíku přežít. Snad už příští rok na jaře bude o něco lépe a ještě ten překop v Krumlovské zajistí hladký odtok vody při povodních.


Čtvrtek
Lidí, kteří mají nahlášený trvalý pobyt na prachatické radnici, přibývá. Ke konci letošního října jich bylo už téměř čtyři stovky. Podle úředníků ruší trvalý pobyt hlavně rodiče svým dětem, které mají dluhy, s obavou, aby jim exekutor nezabavil těžce nabytý majetek. Rozhodnutí o zrušení pobytu pak vydá úřad asi za třicet dní a zapíše dotyčném adresu Prachatice, Velké náměstí 3.
Deník: Jen málo z těch, kdo jsou vlastně bezdomovci, si ale uvědomí, že před svými povinnostmi stejně neutečou. Exekutoři mají totiž oči všude a ten průšvih lidi stejně jednou dožene.


Pátek
Obyvatelé Petrova dvora u Netolic se bojí, že když radnice prodá pozemky nádvoří v areálu statku, přijdou o místa na parkování a uskladňování věcí. K chůzi domů by jim totiž zbyl pouze dvoumetrový pruh. Proto sepsali petici a doručili jí na městský úřad. Jenže zastupitelé ji zatím strčili do šuplíku a mají dost času na její řešení. Prý příští rok.
Deník: Odložení řešení, taky řešení, vždyť se přece říká, že slibem neurazíš.


Sobota
V noci ze čtvrtka na pátek to pořádně foukalo. Silničáři měli v terénu šest desítek posádek a snažili se, aby ranní cesty do práce byly bez problémů. Na Kvildě na pořádnou zimu ale teprve čekají, sněhu je prý málo.
Deník: Kolik hlasů o tom, že silničáři zase zaspali, se ozve? A kolik z těch, co to budou hlasitě troubit, by si s nimi jejich práci vyměnilo?