Přinášíme vám pravidelný stručný přehled toho nejdůležitějšího i s redakční glosou.

Pondělí

Druhou šanci při hodnocení maturitních písemných prací dostanou učitelé. Společná část maturity se už nebude skládat ze tří, ale ze dvou předmětů. A žáci už si nebudou moci vybírat mezi těžší a lehčí variantou testů.
Deník: Se státními maturitami je to jako s milostným životem. Napoprvé to nebylo nic moc. Ani druhý pokus nevyšel. Tak snad to vyjde napotřetí.

Úterý

Ti, kteří v pondělí přišli na registr vozidel prachatického městského úřadu, měli opět smůlu.
Deník: Na ne právě šťastné situaci je několik věcí pozitivních. Po dlouhé době našli Češi pře i za přepážkou opět svého třídního nepřítele a téma, jak si svorně zanadávat.

Středa

Zhruba po dvou letech hledání nového místa pro sportovní střelnici se zdálo, že je vybráno. S vytipovanou lokalitou ale nesouhlasili obyvatelé osady Libínské Sedlo. Zdá se, že nakonec budou spokojeni všichni, podařilo se najít vhodnější místo.
Deník: Škoda, že nejde najít společnou louku za městem i pro ty, co v neděli vytáhnou sekačky a klid neklid, sečou od rozbřesku do západu slunce.

Čtvrtek

Zhruba deset milionů korun bude stát letos regenerace panelového sídliště Šibeniční vrch v Prachaticích. Tím rozsáhlé úpravy největší obydlené lokality ve městě končí.
Deník: Našlo by se po městě určitě víc lokalit, které by si opravy zasloužily. Tak snad na ně dojde teď.

Pátek

Ačkoliv jsou letní prázdniny, ředitelky základních škol v Prachaticích musejí pracovat na domácích úkolech. Radní po nich totiž budou chtít v září vědět, jak využívají volné prostory ve školách.
Deník: Generaci Husákových dětí asi hned tak nějaká další netrumfne, takže místa bude habaděj.

Sobota

Systém registru dopravních vozidel včera fungoval. Někde se ale ztratila data, která do systému úředníci musejí znovu přepisovat. Ostrá zkouška přitom čeká systém v pondělí, při plném zatížení.
Deník: Může to být konec frašky, ale také pauza před dalším dějstvím.