Pondělí
O milion méně chtějí Netoličtí nyní za budovu kulturního domu. Ti jej do minulého pondělka nabízeli za zhruba 4,7 milionu korun, nyní zastupitelé rozhodli, že cenu sníží o dvacet procent. Pro zájemce o kulturní dům, který by v něm zřídil Muzeum techniky, je ale i tato cena příliš vysoká.
Deník: Osud netolického kulturního domu začíná tak trochu připomínat osud odstrkovaného dítěte. Zdá se, že si s ním rodiče moc nevědí rady. Bez péče a lásky tak jen strádá a čeká, jak to s ním nakonec dopadne.
Úterý
Když Michaela Müllerová a Jana Dejmková z Prachatic vloni v listopadu vyhlásily sbírku věcí a krmiva pro opuštěná zvířata, netušily, že se sejde tolik věcí, že na převoz by se hodil pořádný náklaďák. Do Vánoc by pak měly být všechny vybrané potřeby pro zvířata předány tam, kde je nejvíc potřebují.
Deník: Hodně věcí děláme jen pro vděk a peníze. Ani jedno se ale od němých tváří čekat nedá. Přesto se najdou ti, kterým nezáleží, jestli jim za to někdo poplácá po rameni a co na jejich pomoc řekne jejich okolí. Nepomáhají proto, že se to od nich čeká, ale protože to někdo potřebuje.
Středa
Vysvětlit, jakým způsobem se jedna z romských rodin zbavila osmdesátitisícového dluhu za elektřinu, požadoval po vimperské radnici zastupitel Pavel Dvořák. Vedení radnice odmítlo, že by za rodinu někdo dluh uhradil. Pravděpodobnější prý je, že dluží dál a jen podepsali smlouvu s jiným dodavatelem.
Deník: Je až neuvěřitelné, na co někteří lidé dokáží přijít. Člověk se nestačí divit, jak snadno se dají obecná pravidla obcházet. Ale nic netrvá věčně a na všechno se jednou přijde, jenomže to pak už bývá pozdě.
Čtvrtek
Více než rok se na jednání zastupitelů ve Vimperku řeší vlastnictví veřejného osvětlení v ulici ke sportovně rekreačnímu areálu Vodník. A dál nepokročili ani začátkem listopadu. Spíše naopak. Osvětlení tak zůstává v majetku soukromého vlastníka a spotřebu energie hradí město.
Deník: Peníze, o ty jde vždy až na prvním místě. A v případě veřejného osvětlení tomu není jinak. Jenomže to, jaké a čí ty peníze jsou, nebo vlastně byly, není vůbec jasné.
Pátek
Od příštího roku si Prachatičtí za vodu opět připlatí. Starosta Prachatic Martin Malý řekl, že radní v pondělí doporučili schválit navýšení podle platné koncesní smlouvy. Průměrná rodina vydá příští rok za studenou vodu o šedesát korun více.
Deník: I když se jedná o haléře, pořád je to zdražení. A takových haléřů musejí rodiny vydávat rok od roku čím dál tím víc. Rozhodně platí, že halíře dělají talíře.
Sobota
Volarští hasiči měli ve čtvrtek předčasnou vánoční nadílku. Ze Slatiňan jim totiž přivezli zbrusu novou cisternu. Na vozidlo za 4,5 milionu korun přispělo město, Jihočeský kraj, stát i sami hasiči.
Deník: Škoda, že se nedostane i na ostatní sbory.