Celkem v jejich sítích skončilo 221 motoristů. „Na vozovkách regionu se do kontrol vozidel pustilo při dopravně bezpečnostní akci pod názvem X na dvaatřicet dopravních a pořádkových policistů. Zjistili celkem sedmatřicet přestupků, třicet jich na místě vyřešili blokovou pokutou, další pak byly oznámeny na příslušné městské úřady,“ uvedla k aktuálním číslům prachatická policejní tisková mluvčí Martina Joklová.

Na blokových pokutách řidiči dohromady zaplatili dvanáct a půl tisíce korun. Nejčastěji se policisté u řidičů setkávali se špatným technickým stavem vozidel, jízdou bez bezpečnostních pásů nebo s tím, že nepoužili světla.

„Ve třech případech navíc u řidičů zjistili, že před jízdou neodolali alkoholu, jeden z motoristů pak vůbec nebyl vlastníkem řidičského oprávnění,“ popsala nejčastější prohřešky motoristů tisková mluvčí.

V jedenácti případech pak řidiči překročili povolenou rychlost. „V dopravních akcích budeme pokračovat celé léto. Je to jedna z možností, jak zmírnit počet dopravních nehod na našich vozovkách,“ doplnila Martina Joklová.